Mačje drevo oz. mačji praskalnik je umetna struktura za mačjo igro, praskanje, telovadbo, sprostitev in spanje. Pomaga odvrniti mačke od praskanja po drugem pohištvu.

Pomembne informacije: kot dodaten varnostni ukrep za podporo katerega koli mačjega drevesa in preprečitev, da bi se to nenamerno prevrnilo, priporočamo uporabo stenskega nosilca za pritrditev mačjega drevesa. Redno preverjajte, ali je izdelek poškodovan, zrahljani spoji ali vijaki in ga zamenjajte, ko postane okvarjen, da preprečite kakršno koli škodo vašemu ljubljenčku.
Nasveti za pritrditev na steno: Preden pritrdite nosilce na steno, preverite, ali je stanje stene na želenem mestu primerno. Materiali za montažne nosilce niso vključeni. Priporočamo, da v specializirani trgovini kupite vijake in vložke, ki so posebej zasnovani za vašo steno. Za beton, votle stene ali mavčne plošče uporabite posebne vložke in vijake. Preverite stabilnost mačjega drevesa, preden ga mački dovolite uporabljati. Redno preverjajte stabilnost in po potrebi privijte vijake.

Opozorilo: Ta izdelek je bil zasnovan samo za uporabo mačk. Praskalnik vedno postavite ob steno ali dve kotni steni, na ravno površino, na varno mesto v domu. Nikoli ne dovolite, da vaša mačka ziba ali nagiba praskalnik, ker lahko povzroči škodo v stanovanju ali poškodbo vašega ljubljenčka. Pozorni bodite tudi na to, da se mačka primerno obnaša oz. rokuje z izdelkom – opazujte vedenje vašega hišnega ljubljenčka z izdelkom in ukrepajte, če je vedenje neprimerno. Odstranite in zamenjajte izdelek, če se poškoduje. Hraniti ločeno od virov toplote in odprtega ognja. Obstaja možnost, da v primeru talnega gretja, da spodnje plast odstopi. Praskalnik je namenjen samo hišnim ljubljenčkom. Nikoli ne dovolite odraslim ali otrokom, da plezajo, zibajo ali nagibajo praskalnik, saj bi to lahko povzročilo škodo ali poškodbe ljudi in/ali hišnih ljubljenčkov. . Zaužitje delov tega izdelek lahko povzroči resne poškodbe. Ne postavljajte v bližino otroškega prostora. Hraniti izven dosega otrok! Samo za notranjo uporabo.